Sarımsaq yeyən insanlar

Sarımsaq yeyən insanlar

Yeməklərinizə sarımsaq əlavə etmək, xüsusilə 40 yaşdan yuxarı olanlar üçün sağlamlığı heyrətamiz gücləndirən bir strategiya ola bilər.

Lent.az xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, sarımsaq yalnız yeməklərə ləzzətli bir əlavə deyil, həm də xüsusilə 40 yaşdan yuxarı insanlar üçün qidalandırıcı bir güc mərkəzidir.

Dietoloq Liza Endryus, ürək sağlamlığından yaxşı əhval-ruhiyyəyə qədər sarımsağın bir çox faydalarından danışıb.

Mərci şorbası necə bişirilir? - Sağlam və dadlı yemək
Bişmiş yumurta ilə bu 5 qidanı YEMƏK OLMAZ
Kələmdən kotlet – Bu üsulla xırtıldayacaq...
Ürək sağlamlığına gəldikdə, sarımsaq ürək xəstəliyi riskini azaltmaq qabiliyyəti ilə tanınan Aralıq dənizi pəhrizinin təməl daşıdır. Endryus izah edir ki, sarımsağın tərkibində qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aktiv şəkildə aşağı salan birləşmələr var. İltihab əleyhinə xüsusiyyətləri ürək-damar dayanıqlığını artırır və ürək sağlamlığını qorumaq üçün həyati bir tərkib hissəsidir.

Ancaq sarımsağın faydaları ürəkdən də kənara çıxır. Tədqiqatlar göstərir ki, bağırsaq sağlamlığının təşviqində mühüm rol oynayır, bu da öz növbəsində ümumi sağlamlığa və immunitetə təsir göstərir. İmmunitet funksiyasını gücləndirməklə və xəstəliklərə qarşı həssaslığı azaltmaqla, sarımsaq müxtəlif sağlamlıq problemlərindən qorunmaq üçün sadə, lakin effektiv tərkib hissəsidir.

Bundan əlavə, sarımsaq beyin sağlamlığının qorunmasında, xüsusən də neyrodejenerasiya və iltihabın qarşısının alınmasında əla potensial göstərir. Tədqiqatlar göstərir ki, sarımsaq neyrodejenerasiya və iltihabı azaltmağa kömək edə bilər, bununla da beyni degenerasiyadan qoruyur və xüsusilə qocalmış insanlarda idrak funksiyasını qoruyur.

Bundan əlavə, sarımsaq beyin sağlamlığının qorunmasında, xüsusən də neyrodejenerasiya və iltihabın qarşısının alınmasında əla potensial göstərir. Tədqiqatlar göstərir ki, sarımsaq neyrodejenerasiya və iltihabı azaltmağa kömək edə bilər, bununla da beyni degenerasiyadan qoruyur və xüsusilə qocalmış insanlarda idrak funksiyasını qoruyur.

Maraqlıdır ki, sarımsaq da əhvalınızı yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər. Yeni ortaya çıxan dəlillər onun beyində oksidləşdirici stresslə mübarizə apararaq narahatlıq və depressiyanı azaltmaqda potensial rolunu göstərir. Endryus sarımsağın bütöv faydalarını vurğulayaraq, onun təkcə ləzzətini artırmaq deyil, həm də ümumi sağlamlıq və rifahı təşviq etmək qabiliyyətinə işarə edir.

Endryus belə yekunlaşdırır: "Sarımsaq yalnız yeməklərinizə dad vermir; 40 yaşdan yuxarı insanlar üçün bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. Onun çox yönlü olması və çoxsaylı sağlamlıq faydaları onu hər hansı pəhrizə dəyərli əlavə edir, həm kulinariya ləzzəti, həm də qida dəstəyi təklif edir.

Oxşar xəbərlər